För stora vänner i för små skor och en Lillan

Jag har tyvärr insett att jag har få väldigt bra vänner men en stor bekantskaps grupp. Visserligen är det mycket bättre att ha färre bra än flera som är mycket sämre men jag tycker ändå att det skulle vara så fint om alla var lite bättre. Tyvärr är det en hemlig önskan som aldrig riktigt kommer slå in för de flesta är alldeles för upptagna med att ligga överst på allas listor att dem glömmer att det finns så många viktigare saker i livet. Jag uppskattar verkligen min vänskap med de få riktigt bra vännerna jag har och jag ser till att de får reda på det så ofta jag kommer ihåg att tala om det.

Därför är den här kvällen extra skön eftersom Lillan ligger skavfötters i min säng i natt och vi skrattar, tjivas och har alldeles för roligt för att hinna vara på någon lista över huvudtaget.

Min sagohäst


 

Det finns inget som någonsin kommer dämpa den smärtan jag känner för att jag förlorade dig till ingentinget. Varje dag är en saknadens dag och den återkommande smärtan över att jag inte kommer få röra dig den här dagen heller. Min fina sagohäst det är två år sedan jag sista gången släppte dig i hagen, vände mig om och såg aldrig tillbaka.

Vi ses i Nangijala min älskade,
Vila i frid


Jag ville trycka en korvfabrik på min tröja

Ett tag var jag väldigt inne på att trycka mina egna saker och sätta en personlig prägel på allting jag ägde. Eftersom jag varken har kunskapen eller tiden så har den idén fått lägga sig i utkast så länge i väntan på att bli framtagen igen. Men då idén fortfarande flödade pratade jag med en kille som heter Mikael och som tecknade något alldeles fantastiskt, han skickade över sina orginalbilder så att jag kunde äga en tröja med hans fantastiska illustrationer. De heter saker som Korvfabriken och Diktatorn och jag fullkomligt älskar dem.

Så här ser dessa fina ut och alla är copyright skyddade.



Tisdagslov

Dagen har fortskridit i lugn och när vi vaknat tog vi en promenad i höstsolen och ingenting var finare än det vi upplevde då. Ljuset, löven och ett helt landskap av outforskad mark låg framför oss och med en varm hand i min så kändes livet så himla mycket vackrare.

Efter frukost kom min ömma moder för att hämta mig och ta med mig hem. Men hemkomsten blev inte långvarig då jag fick ett samtal av min bästa vän, som jag även bor granne med, så dagen fortsatte med en kopp kaffe och skratt som bubblar ur näsanm hemma hos henne.

Nu har jag precis hemkommen och har tänt lite ljus för att påbörja en lång stund med läsning av körkortsteori. Det är dags att ta det där körkortet en gång för alla.  

Måndagslov

Idag har vi haft en väldigt lugn dag med lång sovmorgon, en stund på stan för att uträtta en del ärenden och sedan en lång promenad med hundarna. Förhoppningvis blir kvällen lika ljuvlig och jag förtjänade verkligen en stund att samla ihop mig igen. Nu ska jag överösa min pojkvän med pussar och sedan ska vi laga mat!

Min fina vän Anna och söndagsfika


Att förälska sig i böckernas konst

Jag förälskar mig så lätt i böcker. Försvinner i trans in bland historier som fängslar mig och ingenting kan förstöra den obotliga känsla jag känner inför det. När ingenting når mig och bilder målas upp i mitt inre. Jag har skrivit förut hur mycket jag älskar små flickor som tar varje tillfälle i akt att stoppa näsan i böcker och att jag älskar att gå bland raderna i biblioteket och känna doften av böckerna där inne. Jag var själv den lilla flickan en gång som förälskade sig i nya berättelser varje vecka och som läste bort nätterna. Den förmågan hos mig själv är en av dem jag älskar mest. Att försvinna in bland språket när allt annat är för svårt, så flyter allting så lätt i böcker om man får lov att vara någon annan en stund. Så ni små flickor som idag retas för att ni sitter i hörnor och läser, forstätt med det!

Att befinna sig i den här helgen

Den här helgen ser ut precic så här:

Världens vackraste kvinna uppträder i Idol 2009 och gör det med sådan finess och skicklighet att jag tappar andan och hennes utsökta uppträdande såg ut så här.

 

Morgondagens aktivitet kommer innebära bowling på Olearys som är nyöppnat i Skövde och kräver 200 kronor för en timmes spelande, vilket jag tycker är helt vansinnigt. Ni som känner mig vet också vilken avsky jag känner till bowlingspelande om det inte gäller det som finns på Wii spelet. Jag ställer så klart upp för min pojkvän och hoppas att jag inte vinner så vi kan kyssas någon gång under kvällen utan sura miner, därav pussmunnen.

 

Alla nätter ska jag spela vinylskivor om trasig kärlek, hur man flyger utan vingar och dansar fötterna ömma. Tanken är även att jag under nätternas gång ska låta inspirationen till mitt och min fina väns projektbete flöda.

 

På schemat ligger också den obligatoriska söndagsfikan inplanerad som förmodligen serveras på Pims som vanligt där jag kommer avnjuta en kaffe med mjölk och förhoppningsvis fortskrider kvällen hem till Julia för övernattningskalas, få lätta hjärtan och se på någon film att njuta av i mina goda vänners sällskap.

500 days of summer

Så fint som att måla städer på andras armar

eller ha stora griffeltavlor i sin vindsvåning med texter på


Inte nog med världens finaste film, Regina Spektor, Feist, Carla Bruni och The Smiths i samma film. Hel festligt!


Jag fick ett väldigt fint filmtips av en fin fröken i min klass som trodde denna filmen skulle vara något för mig. Åh så rätt hon hade. 500 days of summer heter det alldeles vackra och allt för fina och så fort jag blivit klar med alla måsten för dagen så slog jag mig ner med mitt duntäcke för att låta några timmar flyta bort med kärleken. Jag har en ny magifilm i min samling.

Filmen är charmig, spännande ljuvlig och en berättelse om kärlek och inte en kärleksberättelse. Den är helt fantastiskt uppbyggd med byggnader, fina kärlekshistorier i olika parareller, skådespelerskor som liknar vackra Katey Perry och Joseph Gordon-Levitt som kan charma vilket fruset tonårshjärta som helst.

Ögonen älskar att vila på sådant här underbart filosofiskt, djupt älskande och fina scener i biosalonger, i kopieringsrum och att våga skrika så högt man bara kan i parker. Dansa hela nätter, sjunga kareoke på en bortglömd bar och kyssas i vindsvåningar. Precis så som man vill att livet ska vara, precis så som jag vill att livet ska vara. Fasansfullt fint och oförglömligt. Jag kan leva på denna känslan länge.



Eller att kyssas i koperingsrummet.



Min fina studentmössa


Studentmössa: check!


Göteborg för att möta min pärla

Den här kvällen blir bara bättre och bättre och bättre. Antagligen kommer jag infinna mig i Göteborg på lördag för att insupa samma andetag som min fina Malin Svalöv. Jag har verkligen saknat livet ur mig efter hennes ord och blickar. Hur vi träffades får ni veta en annan gång.



Vart är jag?

Hjälp, jag måste hitta tillbaka till mitt gamla jag. Den sprudlande tjejen som älskade att dansa tills klockan var två och fötterna ömmade, förälskade sig i diskussioner om nätterna med vem som helst som valde att följa hennes åsikter och som reste Sverige runt för att möta sina vänner hon inte sett på evigheter och på dessa resor möta nya ansikten. Hon som älskade spontanitet och mer än gärna sov över hos någon av sina närmaste för att dela skrattattacker och helt enkelt glömde att natten var förbi för länge sedan. Hon som fann en vän i sig själv.

Tack för att ni idag hjälper mig tillbaka för att hitta henne ikväll
, tack min fina vänner.

Torsdagskalas är de allra finaste kalasen i världen

Torsdagskalas med fin, fina grafiker är inplanerat inför kvällens bravader. Denna kväll ska penderas med dans mitt i natten och fin förfest för Jimmie fyllde år igår, grattis min vän! Jag älskar att dansa på torsdagar och det är så fint att det går.



Dags att ringa lite grafiker för stilmallar och projektidér inför min utstyrsel inför ikväll! (och jag hoppas innerligt att eran torsdag spenderas minst dubbelt så fin som min alldeles egna)


Titeln som copywriter och små fina skratt

Projektveckan har börjat gå mot sitt slut och har inneburit en start av en reklambyrå där jag innefattar titeln som Copywriter. Vi är en fin liten grupp människor och alla uppgifter tar vi oss an med flitiga fingrar. Beslutet var att alla skulle komma kavajklädda  i min grupp och det var 2/5 som klarade detta. Men de är nog rätt underbara i alla falll!

Lite av våra grejer kommer komma upp här inom snar framtid!





Calle Kristiansson



Världs fin låt och världs fin röst. Det blir inte bättre än så här

Regn i ögonen

De allra flesta ber ofta om ursäkt när de gråter, talar om att de alls inte brukar gråta eller att det var flera år sedan tårarna föll. Det där har jag aldrig förstått. När jag är ledsen gråter jag och låter tårarna rinna bäst dem vill och jag tillåter mig att vara lika ledsen som det känns i hjärtat. Varför ska man få skämmas för sina tårar...

Jag vill möta världen

Idag är det så himla svårt för när ska man komma på vad man vill med sitt liv? Jag vill inte sitta här om tio år och inte ha gjort det jag vill. Jag vill se världen, sitta under stjärnorna flera nätter i rad och träffa människor. Jag vill jobba på café och möta nätterna med dans. Jag vill se afrika och barcelona, gå barfota i städerna. Jag vill så mycket mer än vara fast här.






Att börja en vecka med fina minnen och rolig tragik


Den här veckan har jag projektvecka och jag vet ännu inte vad veckan kommer erbjuda.
Men med stora förhoppningar om fikapaus, en överraskning till mitt hjärta
och kanske lite dans tillsammans på något av våra uteställen här i Skövde.
Det tycker jag låter som en fin kombination utöver gitarrspel och studerande. 

Vad ska eran vecka innehålla?


Ett fint sätt att höra regn inomhus

Fann den här fina bloggen och kunde inte sluta förälska mig, dessutom hade hon länkat hit och visst är det helt ljuvligt att sitta inne med tända ljus och lyssna på regn.

Som vanliga finsöndagar brukar vara

Min fina söndagskväll fikades som vanligt bort tillsammans med två av mina finaste vänner. Dessa heter Julia och Anna och jag har nog känt dem större delen av mitt liv. Söndagsfika är obligatorisk även om vi just inte fikar varje söndag. Ibland går vi på stan, lagar mat hos någon av oss fyra tjejer eller ser på film. Söndagar kan också innebära långpromenad eller att vi alla tar oss ut till stallet. Vi umgås helst enkelt och söndagar är en bra dag eftersom vi alla är rätt upptagna på veckodagarna. Min söndagar innebär ingen söndagsångest utan ofta längtar jag till att träffa mina fina vänner igen. Just denna fikan innebar skratt som bubblar ur näsan och sockerdricka i magen, det finns inga finare kamrater än just mina!



Idag fikade vi på Pims, pratade strunt och drack kaffe, te latte och smoothie.
Te latte hade jag aldrig provat förut men var det godaste jag druckit!

Min lördagskväll i 6 bilder




Välkommen lilla vän

Dagen till ära har spenderats i Hjo för jag och min människa har varit på kalas hos hanses morfar. Presenten var det allra finaste man kan ge någon och jag skulle bli hur lycklig som helst över att äga den själv.

Det här var presenten:







5 saker som luktar gott

Min farmor fyller år snart och hon önskade sig "allting som luktar gott". Då tänkte jag ge henne en liten paket med saker som jag tycker luktar gott. Så kanske något sådant här:

1. Choklad
Jag har en svag punkt och det är choklad. När som helst och hur som helst. Jag älskar att gå in i små chokladshoppar och bara få välja några bitar lika mycket som att köpa en marabou med mig hem. Så vill man fjäska är det ett väldigt enkelt sätt att lura mig på, dessutom luktar det ju så himla ljuvligt.

2. Te
Det finns väl inte många sorters te som inte luktar så himla gott. Smultron te, morfars blandning eller champagne. Inte nog med hur gott det smakar det fyller hela rum av dofter.

3. Doftljus
Jag tycker mycket om att tända ljus på kvällarna och ofta brukar det befinna sig ganska mycket ljus där jag bor. Jag gillar även doftljus en hel del om man håller det till måttlig mängd då min näsa har en tendens att kli när det luktar för starkt. Någon doft som jag gärna har innanför väggarna är vanilj men också kanel, citrus, smultron eller granatäpple.

4. Luktsuddigum
När jag var liten fick jag en hel samling av suddigum av min kusin. Alla var helt olik den andra och jag minns särskilt några som föreställde en meny på Mc donalds. Där ibland dessa fanns en hel del lukt suddigum, vilket jag stolt visade upp i skolan för mina kamrater. Ett sådant vore väl jätte fint att införskaffa igen? 

5. Parfym
Min farmor har alltid haft en parfym som är formad som en kvinnokropp och den har funnits i massvis med olika skepnader. När min finaste farfar fortfarande levde ägde han en liknande fast en manskropp istället för en kvinnas. Personer som har den doften brukar jag tycka lite extra mycket om och ibland när jag känner den på någon okänd brukar jag bara gå bredvid och dra in doften i näsan för att minnas.





Andra saker som jag tycker om men som är lite svårare att ge bort är: havet, vinden, kanelbullar, julgran, regn, spolarvätska, min kärleks nacke, hästar, smultron, biblioteksböcker

1,2,3 juveler i Idol

Det är första del finalen i Idoltävlingen ikväll. Jag kan inte fatta hur dem gör det, men en del människor har bara något extra - en särskild blick, en styrka eller en egenskap som gör att man förälskar sig om och om igen i deras framträdanden och röster. Någon som jag tycker om att vila ögonen på (som jag nämnt förut) är vackra Mariette. Av dem som är kvar är hon en självklar stjärna för mig och hon har skapat en ny definition av ordet äger men jag tycker även Calle och Tove är helt ljuvligt underbara.


Här hittar ni klippet!




Här hittar ni klippet!




Här hittar ni klippet!





Tack fina ni för att ni är så fantastiskt vackra och förgyller många av mina fredagar framöver. Lycka till!


Att möta på en fin del av mänsklighet

Jag har under dagen varit på en intervju och mött en alldeles fantastiska människa.

Jag har så himla svårt att tro på mänskligheten om den någonsin ska förbättras och jag undrar om vi sitter fast i en slentrian av elakhet, hat och våld. Därför gör sådana makalösa människor min tvivel lite mindre och jag vågar lita lite mer på att mänskligheten kanske kan förändras trots allt.

Han var en farbror med världens allra snällaste ögon som sett allt och var sådär lite speciell som konstnärligt lagda människor ofta är. Speciella och udda på ett alldeles fint och charmigt sätt. Han berättade om sin utställning men mest om hur fint livet kan vara om man låter det. Han visade upp sina tavlor som alla hade en liten historia om hur de kom till världen och hela tiden skrockade han ett litet skratt som värmde i kroppen med en liknelse av varm choklad.

Han sa saker som: Ge sig i kast med själ och hjärta eller Utan respons skulle det inte gå att måla. Det är viktigt för alla människor att få känna sig uppskattade.

Han har följt med mig i tankarna hela dagen och tack för ditt lilla som gjorde världen och mina tankar lite finare.

Att längta efter kyssar

(Om 3 timmar 44 minuter får jag kyssas igen)

En halsduk att värma frusna nackar med

Jag och som säkert många andra fann Hannahs fina underverk efter att hon varit på framsidan till Blogg.se. Jag blev själv helt salig över halsduken och ska så fort jag stigit fötterna innanför ytterdörren ringa min fina farmor för att fråga henne om hon skulle vilja virka en lika fin till mig. Dock ska jag nog se över färgvalet lite och försöka mig på att skapa en egen etikett för att göra halsduken orginell och unik till just mig.

Kreativa människor hurrar jag för.


Bilden tagen här

Don't Upset The Rhythm




Ni som inte har hört Noisette borde lyssna på dem här.

Min vinylspelare


Älskade p satte ihop min vinylspelare i veckan och nu spelar den höga toner av Mariah Carey och Elvis Presley i högtalarna. Det är en väldigt spännande upplevelse och nu kliar det i fingrarna efter att åka och leta efter nya vinylskivor att lyssna sönder.

Tack min allra finaste mimar för den här fina upplevelsen.

Berlocker att bära runt armen av Thomas Sabo


Här är mitt fina smycke från Thomas Sabo.
Jag har inte så många smycken men av alla jag har är det här ett av mina allra finaste.
Denna kedjan och berlocken H fick jag av min fina stora syster vid någon jul eller födelsedag.
Tanken är att jag ska fortsätta fylla den med fler berlocker från olika platser jag besöker.
Jag ska börja ta tag i det nu, för sjutton vad fint det är.



Berlocken H fick jag av min syster och den svarta stenen från Pearls for girls köpte jag i en liten bod i staden där jag praktiserar.


Att lyssna mer på hjärtslag än andetag

Något som jag verkligen behöver tänka över. Så den här dagen ska jag tänka över detta faktum och fundera mer på vad hjärtat säger åt mig att göra än vad hjärnan talar om att jag borde.


Ännu mer illustrationer

Jag upptäckte Kandee när jag kollade igenom klippen till Blog Awards för att rösta på dem finaste i den tävlingen. Hon fick min självklara röst i kategorin foto/design då jag fullkomligt älskar hennes sätt att illustrera. Eftersom jag är väldigt intresserad av illustration lade jag snabbt till henne på Bloglovin för att följa henne i hennes utveckling och nu hoppas jag att hennes illustrationer ska pryda min kropp.

Inte nog med det, när man kommenterar hennes blogg så är hon hur trevlig som helst!



Visst är hon helt makalös?
Bilden är tagen från www.kandeeshop.se


10 saker att gilla som de här fina

Jag gillar...

Téaffärer
Affärerna brukar oftast ligga på lite annorlunda ställen i smygande hörnor och vrår. Ibland har dem en liten plingklocka när man stiger in och alltid, alltid doftar det så fantastiskt gott av olika tésorter som pryder såväl väggar som skåp. I min stad har jag en favorit butik dit jag ofta går för att inhandla. Affären heter Läckerbiten och en gammaldagscykel leder dig in på en av smågatorna till butikens dörr. Där inne har dem te som heter olika saker så som kärleksté, studentliv eller fröken svår.

Människor som dansar utan hämningar
Sådana som dansar utan alkoholhaltiga drycker i kroppen och försvinner in i en helt annan värld. De dansar för livet och blundar när de rör sig. De har hittat en helt annan värld i sina rörelser.

Kullerstensgator
Jag säger bara: mer kullersten i allas städer. Det är jag tyvärr nästan ensam om då de allra flesta jag känner klagar på hur svårt det är att gå över torget mitt i stan. När jag är i Skara så älskar jag att man inte kan urskilja vad som är bilväg och vad som man kan traska på utan att se sig för.

Människor som flabbar as högt utan att bry sig alls
Jag fullkomligt älskar människor som gapskrattar när, var och hur som helst. De låter verkligen skrattet bubbla ur halsen och skiter i om andra hör. Fantastiskt charmigt.

Människor som kan hålla jätte lång ögonkontakt
Vi i Sverige har en tendens att inte se på varandra därför älskar jag när människor naglar fast ens blick, vågar hålla ögonkontakt i evighet och kan låta ögonen vila på saker de tycker om.

Små smultronställen
När man hittar ett skrymsle som man känner är helt totalt ens eget. Där ingen annan får vara utom just du, även om du vet att ett sådant ställe inte existerar så låter du fantasin låta marken vara din. Mina finns på ett berg, i skogen, på två olika bryggor och på en landsväg mitt i ingenstans. Där jag inbillar mig att jag äger tillstånd till varje grässtrå, varje träd och varje ögonblick som sker där.

Läslusar
Jag äger själv rätten till denna kategorin. Jag har en tendens att försvinna helt och hållet i mina böcker och är fruktansvärt svår att nå när jag läser i ensamhet. Som yngre lånade jag flertal böcker i veckan på biblioteket och sträckläste till långt in på nätterna och fortfarande älskar jag doften av att gå runt bland bokhyllorna på stadens bibliotek och välja ut former som ska förvandla mig när jag kommer hem. Därför älskar jag små tjejer som sitter med näsan i en bok vart dem än är. Det borde finnas fler sådana tjejer.

Gitarrfolk
Sådana där hiskeligt duktiga som kan höra en låt och hitta ackorden alldeles själv för att sedan spela melodin som den funnits där hela tiden. Kreativiteten förundras jag över.

Mammor
Jag tycker så mycket om mammor. Deras mjukhet, förståelse och att de alltid vill ens bästa. Deras kramar i oändlighet och att de kommer hem med små presenter i mellan åt bara för att. Att dem blir arga när man gör något tokigt för att dem bryr sig så de går sönder. Sådan är i alla fall min fina mamma och jag önskar alla en likadan.

Brev på posten
Det måste väl ändå vara det allra finaste att få ett vanligt kuvert med ett brev med kärlek i hemskickat till dörren. Jag tycker visserligen att internet är ett enkelt sätt att förmedla sig på men inget går upp emot att få ett fint litet brev på posten. Det får jag i mellan åt och jag glädjs lika mycket varenda gång det händer.

Det här var 10 saker som jag tycker om. Vad tycker du?

En fin liten kommentar.

Det ömmar i hjärtat och trots att det fortfarande tynger bröstkorgen så är det lite lättare att andas idag. Det kan bero på att min pojkvän är så fin och lyckas ta fram alla bra sidor i mig. Han låter mig inse att det är okej att inte alltid vara starkast eller så är det någon av era små, fina kommentarer som lättar hjärtat lite.

Ni förtjänar det allra finaste, en liten puss till just er.

Livet är just nu en gråmassa av kristallklara tårar

Mina ögon är alldeles torra av för mycket gråt. Att världen kan göra så ont ibland. Det ömmar i bröstkorgen så fort jag andas och tårarna slutar aldrig blöda. Just nu önskar jag att ingen vore mig.


HannaoJohn

Jag tror inte det är många som missat HannaoJohn. De är förtjusande och det här klippet får en att förälska sig i kärleken. Avnjut.

En av ramarna på min fotovägg

Jag tänkte bara visa min kreativitet från natten tills idag.
Inget särskilt seriöst men lite fint att pryda väggarna med.

Att äga en alldeles egen vinylspelare

Jag har nämnt förut om att min fina morfar har gett mig sin vinylspelare och här är den nu. Boende i mitt rum tillsammans med en hel del av hans skivor men också några jag själv införskaffat. Det här är ett riktigt spännande äventyr och nu ska jag börja leta vinylskivor att förgylla dagarna med.



Tack hjärtats allra finaste mimar ♥

Det här är bilder som säger jag älskar dig ända ner från tårna och upp och ut i hela kroppen



Jag tycker den här bilden känns så himla mycket "jag är kär i dig så det känns i hela hjärtat ända ner från tårna och upp och ut i hela kroppen"

(Detta var första försöket och jag ska fortsätta försöka att bli bättre men tills dess får ni ta del av mina lärdomar.)


Det här är jag


För er som inte känner mig eller som helt enkelt bara vill veta så ser jag på ett ungefär ut så här. För att ni är så fina så får ni en liten puss. Puss!


RSS 2.0