Gott nytt år

3 rätters middag, nyduschad med ansiktsmask, nyinköpt smink och festblåsan väntar för kvällen. Det kommer bli ett väldigt fint sätt att fira in ett nytt år på. Fira in erat nya år lika fint. Gott nytt år!

Plan, planera, planering



Jag har haft några lugna dagar då jag bara gått omkring i pyjamas, nytvättat hår och raggsockor och njutit av filmtittande, två utlästa böcker och lite kvalitets tid med familjen. Alltså ganska sköna dagar och det blir det ändring på nu. Imorgon har jag och mitt hjärta hela dagen planerad med olika möten, besök på stan och lite fixande inför nyår.

Vi ska fira nyårsafton i Trollhättan efter omplanerade planer och det kommer nog bli väldigt trevligt har jag en känsla av. Dags att somna för vi ska börja dagen med en lång promenad imorgon innan staden återigen besöks. Hoppas att alla firar in sitt nyår på bästa möjliga vis.

Paranormal activity

Nu är vi ett litet kalasgäng på Runnebergs ledet och ska skrämmas ikapp till Paranormal activity. Jag börjar bli lite rädd på allvar. Någon som har sett den?

Juldagen

På Juldagen åker vi jämt till Mimar för att köra julklappsleken och äta lutfisk som jag faktiskt tycker mycket om. Fast det gör inte min pappa men det gör egentligen ingenting för huvudsaken är att det alltid finns och att traditionen lever vidare. Idag bytte även mina kusiner och vi julklappar och jag fick en flytande eyeliner som jag önskat mig. Det är vrålsnyggt!

Dagen fortskred ut på landet för snöbollskrig i rusket och lite värme inomhus. Nu ser jag mest ut så här i mina raggsockor, smultronté, en bra bok och busigt hår. Tänkte spendera kvällen så här tills mitt hjärta kommer hem igen.


Julklapparna jag fick av Robin C

Av min finaste i livet fick jag verkligen ur fina julklappar. Det finns liksom alltid en liten söt tanke bakom varje paket. Tänk att det är andra julen vi firar ihop. Det är ju faktiskt ganska fantastiskt i sig. Jag känner verkligen tacksamhet och kommer slita på dessa saker med kärlek.


Tillsammans med min finaste familj fick vi spelet Hjärnsläpp som verkar väldigt roligt faktiskt.

Sedan berättade han att han inte kunde hitta något smycke så jag fick bilda mitt eget. För honom var det mest ett skämt, men jag tycker det var en väldigt söt idé.

Så jag skapade den här att ha i min nyckelring.

Sedan fick jag ett presentkort på Smycka där vi gemensamt ska finna något fint att klä mig med. Jag tror jag ska kolla på berlocker till mitt Thomas Sabo armband.

Jag fick också en jätte fin necessär

Lite produkter från Biotherm

Från Robins föräldrar fick jag puder från Elizabeth Arden och en mascara från Helena Rubenstein. Verkligen urgulligt av dem.

Sedan fick jag Machinarium i en för tidig julklapp och det är redan slutspelat med gott betyg. Fick även med spelet Samorost2 som är ett liknande spel av samma skapare. Ur fina detaljer och fantastiska visioner.

Det finaste jag någonsin ägt

Jag tänkte att ni skulle få ta del av mina fina julklappar. De ser ut så här.



En pyjamas med söta små apor på i världens skönaste tyg. Jag tror jag kommer bo i den här.

2 böcker som heter Som om ingenting av Katarina von Bredow och Ingen hör hemma här mer än du av Miranda July. Den sistnämnda är ett tips från Sandra Beijer och jag ser löligt mycket fram emot att läsa den.

Jag fick handdukar, linnen från New Body, en ny rakhyvel, tofsar, hårnålar, deodorant, hårspray och ansiktsmasker. (någon tycker jag borde friska upp mig)

Eva & Adam dvd med allt som någonsin gjorts och så Björn Gustafsson Dvdn också.

Ett super bra balsam och ett fint kollage med 1000 kr.

Ett smyckesträd från Dress up

Eltandborste

Sminkborttagningsmedel, mascara och eyeliner från lancome

Det här är en liten makapär att rulla upp sladdar på från sin MP3 så jag kan springa utan att sladden är ivägen. Super smart! Finns i stora storlekar med så man kan sortera bland alla tv- och datorsladdar.

Så fick jag mig en fin filmkamera att skapa nya minnen ihop med. Hur ljuvligt som helst.

Att pynta våra julklappar



Jag önskar er den finaste julen i världen

Har inte tid för mer än ett litet kort inlägg (Karlbertil Johnssons jul går ju för sjutton på tv!) ville bara hälsa God Jul och hoppas alla har en lika fin julafton som jag. Nu blir det dags att klämma sig ner i en soffa med dem jag tycker allra mest om.

Och alla ni som skickat fina sms, tack och God Jul till er

Vivan


Om jag skulle önska mig något särskilt skulle det nog vara en sådan här liten gris och den skulle jag döpa till Vivan som en söt liten tant jag träffat heter.

Jag äger ett eget litet Narnia

Jag har ett eget litet Narnia här på landet. Snön är lite kristallklarare och täcket över marken är fortfarande orört. Jag fullkomligt förälskar mig varje år då snön bestämmer sig för att komma. Nu ska jag ta en liten promenad på gården med hundarna för att inte förfrysa mig blir det nog dubbla tröjor under vinterjackan.

Hej mitt vinterland.

Tvärt emot. Tvärt emot är vad jag är alla andras tankar idag.

Vinter. Det är vinter i Sverige.
En liten förhoppning om att julen i år ska få innehålla bäddande vit trygghet på gatorna som lyser upp mörkret. En sådan förhoppning som man förr tog som självklarhet och jag går runt i ett töcken av glädje för att förhoppningen faktiskt kan finnas och ligger inbäddad i en falsk trygghet om att julafton ska äga vita vallar, hängande istappar och spår i snön om natten.

Alla. Alla anser att julen är en tid av stress och att köpa dyra presenter för att kompensera.
Det tycker jag är fel.

Allt. Allt är precis vad man gör det till som faktiskt är sant i det här sammanhanget.
Julen för mig är inte att kompensera upp att man faktiskt inte är hemma lika ofta som när man var yngre, för man får acceptera att tiden förändras när man växer och om några år kommer hemma vara efterlängtat precis som förr igen. Det säger i alla fall min mamma.

Julen är för mig en värmande trygghet. Familjen som tänker efter lite extra mycket på hur fint vi har det, pyssel tillsammans med sådana du tycker om. Invirade hjärtan i varma filtar, endlösa koppar med varmchoklad och mängder med böcker som slukas under kalla vinterkvällar. Pulka åkning, skridskor, en hel dag i Jul på Liserberg med en varm hand i din egen. Ljuslyktor och långa promenader, kalla luftmoln ur munnen, invirade kroppar i varmare kläder. Snöbollskrig och isande kyla innanför kragarna. Känslan av att komma in efter en lång stund utomhus och känna kinderna återvända till värmen igen. Snöänglar, åh att inte förglömma snöänglar. Frost på taken, fotspår i snön, dofter, pepparkakasbak. När stan fylls med ljus och pynt, barn som har en skräckblandad förtjusning till tomten. Tiden står stilla. Äga fina stövlar, köpa julklappar med en liten tanke bakom, ha rimstugor och lacka på paket. Ta långsamma ensampromenader och pulsa i snön. Julmusik i skolan att skratta åt tills ögonen tåras, pepparkaksdeg, grandoft. Få små fina julkort med meddelade om en önskan att din jul ska bli lika bra som min egen. Klä granen ihop med familjen och den är så hög så ni får gemensamt hjälpas åt att nå högst upp.

Den där känslan i kroppen. Förväntan som inte riktigt går att ta på. Som innefattar gemenskap, kärlek, omtanke och den finaste värmen av alla. Vart gömmer ni den? Ni som bara köper julklappar för sakens skull.

Ni som önskar sommar, håll käften.
Den kommer, men njut lite. För guds skull.

Att förälska sig i kärleken

Gårkvällen bestod av ett fint besök på Oleary´s för att spela bowling tillsammans med den finaste jag vet. Jag förlorade med bara 4 poäng! Träning ger resultat verkar det som och nästa gång får det nog vara min tur att vinna och spegla mig i glansen (jag har en fruktansvärt dålig förlorare i mitt lag)

Sedan åkte vi hem och lagade tacos och så var jag så himla kär samtidigt. För den känslan jag har i kroppen när jag är med Robin, den känslan har jag aldrig ägt förut och det känns så ljuvligt att den finns där. Varmt i magen för påminna mig så jag inte ska glömma.

Ett av de finaste åren i det livet jag lever


Av det finaste i hela mitt liv.
- jag älskar dig.

MVG

Jag fick MVG på mitt skriftliga nationella. Nöjd tjej

Jag älskar dig



Att älska tills hjärtat brister

Så här såg resultatet av skolarbetet och där jag lärde mig Paper-face ut.
Jag och den finaste jag vet, min bästa vän.

Paper-face

Jag har varit kreativ med mina julklappar i år och den här nedanför kommer snart tillhöra min famors ägor. Tekniken kallas Paper-face och är mer eller mindre att skära ut en bild i olika delar för att sedan sätta ihop mönstrena till en bild. Det är verkligen ur tjusigt tycker jag.

Det här är min farfar som försvann när jag var åtta år gammal. Jag minns honom fortfarande, hans stiliga yttre och doften på hans parfym. Den absolut snällaste människan i världen, tror jag. Jag ville mest att min fina farmor skulle veta det, att han inte är bortglömd.

Och här är han nu. Min älskade Pelle.



Att hitta små oupptäcka finheter som egentligen borde vara någonting helt annat. Upptäckta.

Min finaste människa är så bra på att hitta små fina musiker och covers på artisters låtar. Så vi har tillsammans ett fint litet bibliotek med helt okända människor som spelar den allra ljuvligaste musik på ostämda gitarrer och sjunger så man får rysningar. Ett exempel är Milow som spelades för jämnan på skivan i bilen innan han blev radioartist och hans tolkningar av låtar spelade sönder på kommersiell radio.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av några av mina favorit här
:


Bad Habbit - cover på Gregory and the hawk och
den här tjejens profil ligger som favorit på min youtubesida.



Young one - cover på Gragory and the Hawk som det finaste bandet i världen.



Poker face - version av Daughtry som jag och Robin ofta lånar låtar ifrån.


Kids - en version av Tom Carty på MGMTs låt.
Inte nog med hans otroliga röst, han har ju världens härligaste dialekt.



If I Ain´t got you - Alicia Keys låt som Debrah Jade gör bättre än någon.

Sådana här låtar ligger på vår skiva i bilen och är så ljuvliga som någonting kan bli. Mer upptäckter av talanger som faktiskt har något lite extra, tycker jag.

Om att aldrig sluta förälska sig


Allting försvinner, konturerna suddas ut
men du är lika skärpt som du alltid är

Så äkta att skinnet svider när du vidrör det,
på ett bra sätt (om skinn kan svida positivt)

Kaninosar


Daterat: Söndagen den 29:e mars 2009 kl 14:33
herregud.
vi har sådana magiska stunder
att det får mitt hjärta
att studsa

igår
behövdes inget sägas
för dina ögon sa allt

och hela dagen
var fnittrig
nykär
och pirrig

och ögonen blödde
som första gången
jag såg dina
ögon

igår
var vi kära
sådär så man smälter
när man ser oss
två

och dina egenskaper
små egenheter
din tanke
bakom allt det du gör
får mig att älska lite till
lite extra

sådär hopplöst kär
så vi rullar runt
i hela ditt rum
gör kaninosar
nära, nära
i varandras halsgropar
kysser varandra i nacken
för dit når vi inte
själva
borrar in näsan i din hals
för du luktar så gott
gör eskimåpussar

och blöder med ögongen
så där som första gången
jag såg dig

Om att leva. Inte följa med livet utan leva ut det.

Jag har ett väldigt fint liv
ibland lite sämre
men för det mesta
ett alldeles för fint liv
och jag väntar
fortfarande
på att någon ska bevisa mig motsatsen.

Nosce te ipsum

"Känn dig själv" och det är precis det finaste man kan göra i hela livet. Att vara sin egna allra finaste kamrat.

1 advent


Såhär såg min första advent ut och finare än så här går det faktiskt inte att fira en först advent med en pojkvän som lagar världens godaste mat och hundar som inte förstår sig på sin egen spegelbild.


1 december 2009 kommer bara finnas en gång i hela livet

Skulle precis kolla mina kommentarer innan läggdags och fick syn på att jag inte hade några. Längst upp i hörnet stod nu december 2009 och en liten varm stöt for genom kroppen. Det är vinter nu. Jag älskar det.

RSS 2.0