John Blund på besök

Min syster har gjort en spellista på Spotify som heter "John Blund på besök" och det är så fina låtar att ögonen inte alls vill vila för att inte missa en enda sekund av någons röst. Det är det fina med musik, tycker jag.

Det är ändå dags ett försök till sömn imorgon har jag en lång dag på schemat.

Om att finna en ny värld att försvinna i. Känna i. Kämpa i. Förälska sig i. Gömma sig i. Glömma sig i. Finnas en stund i och verkligheten försvinner.


Jag läser många bloggar och dem jag tycker allra bäst om är sådana som faktiskt har någonting att säga: om rader från långa bussturer, resor eller dagboksinlägg eller viktiga texter i evigheter eller små, små rader om livet, brustna pubertetshjärtan och kampen med livet.

Jag läste någonstans om någon som ogillar bloggar om skor och mode. Det är inte min favoritkategori heller men jag tror att alla människor behöver en liten portal för att skriva om allt det fina i livet för att inte glömma att det finns också. Ett smultronställe att gömma sig i för vardagen för att få skriva om skor och få glömma något som gör ont istället. Jag läser inte heller om skor men jag tror det är viktigt för en del att faktiskt få skriva om just det.

Jag skriver gärna om allt fint i mitt liv om kärleken, min lovefamily och små fina texter jag hittar här och där. För det här är mitt ställe att få skriva "Ja, livet är faktiskt ovishet och vishet men här inne är det bara fint". Jag har en bok. Där skriver jag om allting som inte får plats här.

De bloggarna som jag dagligen läser är portaler där man kommer till en annan värld full av finhet, kärlek, texter och bilder. En port in till en helt annan värld. Det finns inte många men när jag hittar en så håller jag fast den så länge det bara finns möjligheten.

Som den här till exempel (klicka på bilden)



(Bilderna är så klart Frejas)

Hon skriver små kloka rader om sådant som faktiskt finns, som man känner igen sitt eget pubertetshjärta i och som faktiskt betyder någonting. Att befinna sig tillsammans med hennes ord och få ta en liten del av hennes inre är lika fint varje gång. Hon får till och med finnas i min lilla bok hemma där hon pryder sidorna med handskrivna ord för att jag aldrig vill glömma.

- undra om det spelar någon roll att människorna därutanför går i takt till min ipod
Bara en sådan sak, som alla tänker ibland men som ingen säger. Det här är en annan värld för mig. Besök och förälska er precis som jag.


Intervju på tidningen

Nu sitter jag på redaktionen och skriver en artikel om den här mannen som ställer ut sina målningar på Nockes café i Skara. Inte nog med att jag har lite jobb inför eftermiddagen som kommer så har jag även hunnit bli mätt och belåten vilket inte satt helt fel för min hungriga mage.

(5 timmar tills jag får kyssa dig)

I AM GLAD I DIDNT DIE BEFORE I MET YOU

8 timmar och så är du här hos mig igen.

Livet utan baby

Min baby är för tillfället och jobbar i Trollhättan och det känns så himla tomt att somna och vakna utan hans varma kropp intill mig hela tiden. I och för sig hinner jag knappt andas just för tillfället då skolan tar upp så mycket tid att jag vill kräkas verbalt. Det är konstigt hur fäst man kan bli vid någon så om den personen inte finns där så är det lite för mycket plats över i sängen, lite för mycket plats av ensamhet.


Jag saknar honom verkligen
och det är skönt att känna ensamheten finnas där, då uppskattas närvaron lite mer.


Puss.


Om att ha lite ont i hjärtat, lite ont i magen

Det är en månad kvar till julafton och glädjen innefaller sig inte riktigt. En stor klump i magen gör det dock och jag vet inte hur jag ska få bort den. Kryper ner i sängen med lite kärleks té och hoppas glädjen infinner sig imorgon.

Att missta sig

Anonym har påpekat att Coraline och Finding Neverland inte är gjorda av Tim Burton. Om du hade läst texten så står det att det är ett tips från Tim Burton att se Coraline och att jag tycker den går i samma anda som hans egna filmer och Finding Neverland kan jag inte mer än be om ursäkt för - det är en man vid namn Marc Foster som har skapat filmen och jag ber väldigt mycket om ursäkt. Filmerna är i alla fall sevärda!

Avatar

Jag och Prinsen ser på Avatar. Det är så himla fint tecknad och handlar om Aang som är Avatar och kan använda sig av alla element. Serien är animé och hur fin som helst, kolla in!




Det här är min favorit; Momo!

Att somna om i hopplösheten

Det här är ingen bra dag.

Jag försov mig på morgonen men lyckades i alla fall "bara" komma 15 minuter för sent, glömde viktiga pengar innan jag åkte och glömde mobilen på bussen. Väl i skolan fick jag ett tråkigt besked om mitt betyg i muntliga delen i nationella och sedan har dagen fortskridit och dåliga men.

Mobilen var det en snäll man från Swebus som hittat och skickade den smidigt till Resecentrum så jag kunde få tillbaka den i alla fall. Jag en hemskt snäll pappa som tröstade bort hopplösheten och en fin pojkvän som kramades och pussades tills bara huvudvärken fanns kvar.

En del dagar borde man bara vänt på sig och somnat om.

New Moon


Kvällen ska bestå av ännu ett besök på Sagas Salonger med min baby för att se New Moon!
Uppenbarligen faller jag tycke för att se filmer med främlingar som pratar, skrattar och prasslar för högt. Eller så tycker jag bara om att sitta i mörkret och pussa på min pojkvän. 

Om att gå på bio

Jag har haft en jätte trevlig kväll med min finaste kamrat trots att filmen inte var värd en enda krona av dem 85 vi betalade.

Det är väldigt roligt att människor väljer att gå på bio, det var ett av våra samtalsämnen under kvällens gång. Varför väljer man att betala 100 kr för en film som sedan kommer komma ut på dvd för 159 kr så man kan köpa den och kolla om och om igen? Man sitter tillsammans med fullkomliga främlingar i ett rum för att kolla på film ihop. Varför gör man det när man kan kolla hemma och slippa folk som prasslar alldeles för högt, kommer in för sent och stör i filmen eller pratar och skrattar ohyggligt mycket? När man kan sitta hemma alldeles för sig själv och kolla ifred. Det är ju egentligen ett ganska roligt fenomen!

Nu säger jag god natt för ögonlocken påminner mig ideligen om min trötthet.


God natt fina ni.

Bröllopsfotografen


Kvällen bär med sig saker som biobesök på salong Saga och ett vin glas på Pims med min bästa vän Maja. Nu ska jag över till grannskapet och dela lite tankar innan vi gemensamt åker ner till stan för att se den filmen alla sett men vi har missat.

Hoppas alla får en ljuvlig lördagskväll med många kyssar och alldeles för mycket dans.

 


Stad i ljus

Stad i ljus är ett återkommande tema i snar vintertid i min stad. Det är designers som kommer på de allra finaste spektakel och igår kunde man finna fyra springande hästar, ett träd som regnade ljus, stjärnor som prydde kyrkan och upplysta allégångar och då kom julkänslan krypande upp ur tårna och ut i hela kroppen. Det är 1 månad och 2 dagar kvar till julafton och när jag och Prinsen gick hand i hand genom folkmassorna värmandes varandras händer så växte känslan ännu mer.


Bilderna som styr ditt liv

Jag har sett den mest fantastiska föreläsning idag på vår kulturdag som hålls årligen. Pär Mauritzon stod för denna och pratade om hur reklamen styr våra tankar. Bilderna som styr ditt liv hette den jag fick verkligen perspektiv på hur samhället faktiskt fungerar, hur mycket som egentligen redigeras och hur tjejer framställs i media. Det värsta är inte killar som tycker om nakna tjejer på reklamerna, det värsta är tjejerna som ställer upp på det. Visa friska kvinnor istället.

Coraline


Jag såg en ny film med tips från Tim Burton för ett par månader sedan och bestämde mig igår natt för att se den igen. Filmen heter Coraline och efter att jag såg den här första gången hade jag så himla svårt att sova och natten till idag såg jag den åter igen med skräckblandad förtjusning, för nog är den alldeles ljuvlig och fruktansvärt otäck. Musiken är helt fantastisk med franska små melodier och karaktärerna är som vanligt alldeles för fina. Den är helt i Tim Burtons anda och trots min rädsla är jag löjligt förtjust i den här filmen.

Den handlar om en flicka som heter Coraline Jones. Coraline och hennes familj flyttar in i Pink Palace och föräldrarna bara jobbar och jobbar. (När jag får barn vill jag alltid ha tid för mina, få dem så älskade att jobb aldrig kommer före) Tänk dig att bo i ett hus som heter Pink Palace, hur flott vore inte det?

Coraline är ett ganska ensamt barn. Wybie Lovat blir hennes alldeles för pratsjuka granne vars farmor äger The Pink Palace.

I Pink Palace bor också två före detta franska skådespelerskor. Fransyskorna äger massvis med terrier hundar och bjuder på karameller från 1969.

När Coraline upptäcker i huset hittar hon en hemlig dörr som är igentaperserad. Bakom dörren finns en mur av tegelsten men om natten när mössen väcker henne...

...finner hon en hemlig gång till en annan värld.

På andra sidan gången finns ett rum, precis likt det hon just klivit in ur men allting är annorlunda. Tavlor som förr varit ledsna äger nu glassar och glada miner och i köket finner hon inte en stressad mamma med alldeles för mycket arbete utan någon som står och lagar det hon gillar allra mest. Hennes föräldrar finns här och de har väntat på henne: Hennes Other mother och Other father med ögon av knappar.

Livet på andra sidan dörren är ljuvligt med teaterföreställningar av akrobatiska grannar som i verkliga världen varit oförskämda, fantastiska föreställningar av fransyskor och föräldrar som har all tid att leka, visa henne regnet och stoppar om henne om nätterna. Grannar som inte alls kan prata, kanoner som skjuter sockervadd och trädgårdar med kittlande blommor som bildar hennes ansikte.

För att få stanna i den fina världen måste Coraline göra en uppoffring, sälja sin ögon för ett par svarta knappar.

Kompiskalas


Jag fick hem kompiskortet vi tog i samma veva som skolkorten och vi är så fina allihop.

Aftonbladet

Sedan jag började jobba på tidningen så läser jag dagligen Aftonbladet.se. Snacka om vuxenpoäng där!

Det är sant.



Det är sant. Det finns sådana där fina skyltar överallt i Skara, min mage gör så ont att jag vill lägga mig ner här på redaktionens golv och gråta och det är också sant att så fort jag kommer hem ska jag somna tillsammans med min pojkvän. Åh, så fint liv jag har.

!!!


5 ord om dagen



Dagen i fem ord bestod av:
Tacos, massage, ljus, scrubs och pojkvän.


Att ha en alldeles egen stora syster


Jag är lillasyster i min lovefamily och det här är Malin, min stora syster.
I Januari åker hon till Asien för backpacking och ingen anar hur jobbigt det känns i mig.


Labyrinter

det är kvällar som den här
när mitt ensamma lilla pubertetshjärta gör som ondast
jag dränker den iskalla tystnaden i mitt rum
med sönderspelade spotifylistor
och nagellacksångor
jag målar svartsvart och ett lager med glitter allra överst
för det ser ut som stjärnhimlen
tänk att ha tio små himlar
samlade på sina fingrar


Texten är både hittat och skriven alldeles här och så ljuvlig så den värmer iskalla dagar som den här.

Det finaste vi har

Gårkvällens natt spenderades på ett varmt uteställe i vår lilla stad för att fira att nu finns det bara 200 dagar
kvar av min gymnasietid. Hur mycket jag än ser fram emot att stå på flaket och skrika ut min glädje över att aldrig öppna en historia bok eller slippa den egendomliga skolmaten så är det overkligt att det inom snar framtid ska bli sanning.

 

Natten tillsammans med salongberusningen såg i alla fall ut så här.


Att tycka så mycket om något att det gör ont att det är 199 dagar kvar tills alla försvinner


Det kommer aldrig vara så fint i livet som i de här ögonblicken.

Machinarium




Jag provade spelet som Sandra Beijer tipsade om och det är precis så fint som hon beskriver det.

Om villkorslös kärlek


Söndagar är inga ångestdagar, utan så fina så hjärtat smälter

Det är söndag. En fin sådan också. Jag förstår aldrig människor som anser söndagen som en ångestdämpad dag. Det är ju söndagar som representerar: aldrig klä på dig om du inte vill, onyttigt snacks från gårdagen, ligga hela dagen i sängen och bara kyssas, hinna ikapp med alla filmer du missat under din livstid, dricka té och spela gitarr eller bara finnas i någon annans sällskap en stund. Söndagar är fina dagar som är så lite oro och ångest som det bara går och det är så viktigt att förstå att varje ögonblick räknas.

Idag har vi gjort saker som att åka och handla hand i hand, ätit hur god mat som helst hos Prinsens mamma, duschat, fortsatt på vårt Scrubs maraton som nu är inne på tredje säsongen och så har vi hunnit spela både Mario World och Zelda 3. Spelen är så gamla att man fortfarande kan se centimeter stora pixlar runt din figur och kom ut ungefär samtidigt som jag föddes, så ett tag har vi suttit skrikandes och tjoandes i takt med monster som på vägens gång ideligen retas med att äta upp oss.

I mellertid har jag också tjurat en del för Prinsen aldrig låter mig spela, utan oftast är han lyckligt spelandes själv och förklarar precis hur banan fungerar "eftersom han spelat Super Mario SÅ himla många gånger..."




Det finaste med Scrubs

Hela helgen ska bestå av Scrubs maraton är bestämt för mig och Prinsen så vi sitter i tid och otid bänkade i hans soffa för att avnjuta timtals skratt tillsammans med min favorit skådespelare Zach Braff (som spelar John Dorian, JD) tillsammans med Turk, Ted, Doctor Cox, Carla, Elliot och Giftshopgirl.




Har ni inte sett serien är det ett ypperligt tillfälle att döda några slötimmar på, för det är verkligen en klass för sig själv. Zach Braff är enligt mig själv en väldigt bra skådespelare och har ni inte sett The Last Kiss så borde ni verkligen göra det.

Döda slö timmar är precis vad som kommer hända nu och för tillfället har vi kollat igenom hela säsong ett och avsnitt 12 på säsong två ska precis avnjutas.

Jag och Prinsen har precis samma humor när det gäller sådant här och det är så himla härligt att ligga med huvudet på hans mage, med hans fina armar omkring min midja, pussandes i håret och skratta så tårarna rinner. Det är det finaste jag vet-

Hjärtan som en gång gått förlorade försvann i varandra igen och igen

Du är här och vi vann varandras hjärtan igen.

Dina ögon som söker mina i ett samförstånd att vi är vi igen, att du förstår, dina starka armar runt min kropp i ett försök att visa det du känner som inte går att säga i ord, din viskning i mitt öra att vi ses snart, jag lovar dig den här gången innan jag flyr i höstnatten.
Du låter mig fly för att du tror att jag gett upp ditt hopp, men dina ord kommer alltid kännas starkare än alla andras i mig och den här gången så tror jag dig faktiskt. det är inte för sent.

Bert Karlsson

Karl och jag står inte ont anandes i köket för lunch och så springer Bert Karlsson förbi. Väldigt snopet!



Säg hej till mitt elvaåriga jag. Hej.

Jag har precis kommit in från snön (Ja, ni läste snön!) och varit på en workshop med musik som hölls av två tjejer som kallar sig Lisa & Josefine för sexorna på en skola här i Skara.

Jag blev så himla ledsen när jag såg tjejerna som satt med i ringen för att ta del av musikvärlden. De finns inte. De vågar inte ta plats och gömmer sig så långt in i sig själva för att synas så lite, för att säga så lite fel som möjligt. Det gör mig så fruktansvärt ledsen, för jag känner igen mig själv så mycket i flera av dem där tjejerna.

Jag önskar att jag kunde gå tillbaka till mitt elvaåriga jag och säga att det är okej att ta plats, synas och höras. Det är okej att säga vad man tycker och även om dem skrattar så är det som du känner och ingen kan ta ifrån dig dina tankar. Det är så mycket som försvinner i livet för att man inte vågar. Så tjejer, ni som inte vågar - våga! Ni kommer ha så många förlorade erfarenheter och för mycket ledsamhet i bröstet annars.

Mitt ankare


Idag är en tröttis dag och tatueringen är fin.

Jag vill aldrig förlora mig till livet utan er

Jag är ärlig när jag säger att mina klasskompisar är mina bästa vänner, allihop. De är en av de allra största anledningarna till att jag överhuvudtaget gått till skolan i mellan åt och det är så himla konstigt att vi är så fruktansvärt olika allihop men så himla lika på samma gång. Vi har den allra finaste gemenskap och alla i min klass är seriöst mina allra bästa vänner. Det finns inga finare människor än dem och jag blir ständigt påmind om hur vackra människor jag får befinna mig ibland. Jag vill inte ta studenten, fick jag chansen att gå om alla tre år tillsammans med resten av den bästa grafiker klassen skulle jag utan tvekan göra det om och om igen.

Jag kommer gråta av både sorg och glädje på studenten och som jag känner nu vill jag inte ta studenten alls. Jag vill bara möta er i korridorerna med bubblande skratt, nya hyss varje dag och samla alla konstnärssjälar i en liten burk och ta fram när jag kommer sakna er som mest. Det kommer vara mycket tomt i hjärtat när Bergman, Miró och DT 265 aldrig mer ska besökas.

Fan vad jag kommer sakna er, mina hjärtan.


Den här fina videon på vår fina klass har mathilda gjort!


Att dokumentera vardagen

Jag tycker så hemskt mycket om att ta ut fotografier och skapa egna fotoalbum. Så det gör jag titt som tätt för att det är mycket mysigare att kolla på bilder i handen, det är en genuin känsla som håller sig kvar i hjärtat då.

Jag har bestämt mig för att börja dokumentera min vardag mer och det är ju perfekt att Prinsen har en sådan bra filmkamera och mina kunskaper om att klippa och skapa filmer är få men helt okej, så då ska jag skapa filmer för att minnas livet vid arton. Det är så himla synd att så många år försvinner på grund av att man helt glömmer hur fantastiskt det är kolla tillbaka på filmer och minnas saker som man helt glömt bort.


Tal, tårar och fina grafiker

Idag har jag fått höra på det allra finaste talet i hela mitt liv och efteråt satt min fina grafiker klass och tjöt i Bergman salens biostolar. Vi ska hjälpa dig allt vi kan för du ska stå på flaket med oss den fjärde juni och tjuta precis som alla andra!

Riddles Pennywise

Valpen har varit snuttig idag och fått tankar om att hon skulle ha valpar själv, så hon gosade ner sig bredvid oss i soffan med "bebisen" i säkert förvar från andra behövande. I och för sig gör det inte så mycket med tanke på det här utseendet. Jag tror nog jag tycker att Riddles Pennywise är den finaste i världen.


Små, små glimtar i det annars så gråa



Muntligt nationellt prov

Muntligt nationelllt prov i Svenska B. Jag är nervös och har en liten ont oroande klump i magen trots att jag inövat mitt tal så gott jag kan. 

Här är mitt tal som ska handla om relationer - till familjesituation och droger.

Jag har alltid haft en väldigt trygg barndom. Ett riktigt Svensson liv som man så fint kallar det. Min mamma och pappa är fortfarande fasligt förälskade och jag och min syster är väldigt nära vänner. När jag växte upp fanns min mamma alltid där för att hjälpa mig finna min väg i livet och pappa knöt skosnörena framför. Ibland har de varit riktiga pinor och visst har vi bråkat en hel del, men innerst inne finns där hela tiden en kärleks betoning i våra röster och för det mesta är det oro som har tagit över deras tankar när argumentationerna slagit rot. Min familj har format mig till den jag är idag, låtit mig våga vara självständig, ansvarstagande och funnit min egen väg att gå och det kan jag vara väldigt tacksam över. För alla har ju inte haft det där kärlekshemmet att anförtro sina tankar till, gråta ut hos eller bara känna tryggheten smeka huden. Alla har ju inte det och det var så jag träffade någon som skulle ge mig ett extra lager hud på kroppen och orsaka hjärtat lite för mycket av det onda.


Jag har valt att kalla honom Johan för att inte hänga ut den här personen för mycket och från början såg jag honom med nyfikna ögon och spännande blick. Han var äldre, mer erfaren och hade redan börjat leva sitt liv. Jag var sexton och trodde hela livet hängde på varenda ögonblick.


Så Johan och jag var tillsammans. Egentligen är det ganska konstigt att vi överhuvudtaget började träffas, för vi är nog så olika som två människor kan bli, det är i alla fall vad jag tycker nu i efterhand. Jag började träffa honom genom en gemensam vän, han var precis som vem som helst, fast egentligen inte alls. Han kom från en trasslig familj och hade egentligen vare sig tillräcklig kärlek till sin mamma eller pappa. En sådan stor skillnad från mig som kommer från en väldigt kärleksfull familj.

 Jag ska läsa ett stycke ur texthäftet som heter Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg i häftet skriven av Joyce Carol Oates som är utgiven 2007 i Sverige ”Jag såg dem tidigare uppifrån trappavsatsen. Julafton är Familjetid. Huset doftar granbarr. Becky och Mikey är så ivriga att de inte kan sitta stilla. Morbror Dwight stod och petade på brinnande vedträn i öppna spisen med en eldgaffel. Moster Caroline räckte Mikey den första av alla julklappar som ska öppnas. Det är tydligt hur bra familjen McCarthy har det utan mig.”  Jag såg ofta en sådan känsla hos honom, som om alla passade in utom han själv och ofta hade han trånande ögon efter min familj där alla hade en självklar plats.


 Jag märkte att hans ögon ropade efter hjälp och jag ville rädda dem ögonen av hela mitt hjärta, även om det inte gick till slut. Från början var det nog ropen på hjälp som jag försökte tysta, men också tanken på att han var så mycket äldre än mig hägrade mitt sextonåriga hjärta.


Efter en kort tid in i vår relation började jag uppleva hur mycket värre allting stod till än vad jag hade insett från början. Johans mamma var alkoholist och han hatade henne för det, ändå drack alldeles för mycket själv och flera gånger kom jag på honom att ta droger. Dessutom ljög han om sitt missbrukande med panikartade ögon och jag var arg på honom för det men samtidigt sörjde jag hans lögner, för jag var ju den enda som försökte hjälpa honom.


Till slut insåg han att det inte gick att dölja sitt missbruk och det var första gången jag träffade socialen. Varje dag. Varje dag stod dem i trappuppgången för att ta blodprover och låta honom blåsa i alkoholtestet. Jag var rädd men jag hade lovat mig själv att stanna för att rädda honom. Jag var rädd att han skulle gå under utan mig, jag var rädd för att gå under själv.


Jag var väldigt förvirrad vid den tiden i livet. Inte nog med att jag höll på att bli vuxen, fick mer ansvar och började gymnasiet: hela min kropp innehöll så mycket känslor så det kändes som om jag skulle sprängas. Jag var arg på honom. Arg, ledsen, besviken men kände också en stor sorg i hjärtat att han inte lät mig hjälpa. Detta tog jag inte ut på honom, utan på min familj och ofta min skolgång. Jag förstod det inte då, förstod inte ilskan eller alla bråk, bara att jag var arg. Andra förstod, frågade och försökte men jag ville inte ha hjälp då, jag ville bara vara arg. Därför kan jag nog egentligen ha en liten del förståelse i hjärtat för honom, för han ville väl inte ha min hjälp heller men hans närstående ville inte hjälpa honom. Det ville mina. Nu förstår jag vad alla andra såg och tyvärr kan alla hårda ord inte tas tillbaka hur mycket jag än vill.


När vintern kom fanns det inte mycket till övers för något annat än honom. Han hade isolerat mig från mina vänner, eller om det var min egen dumhet, det vet jag inte. Han tog upp all min tid jag hade i ett försök att göra honom nykter och på nyårsafton fann jag mig själv gråtandes istället för jublandes med mina bästa vänner. Det var då jag tog första steget till vårt slut och hans försök till ett avslut också.

Den natten tog Johan en överdos. Med flit. För utan mig gick han under och det har jag fortfarande svåra skuldkänslor för även fast alla försöker intala mig att det inte var mitt fel. Ett telefonsamtal från sjukhuset och sedan försvann verkligheten och jag minns bara sjuksköterskan i luren som säger att det inte är säkert att han överlever natten.


Sedan minns jag bara betongväggarna, skriken och polisen som slår honom medvetslös. Alla låsta rum på avdelningar med långa korridorer med människor fulla av hopplöshet och min pappa som tröstade hans. Jag minns sömnlösa nätter och vänner som kom och hämtade mig mitt i natten för att sömnlösheten inte skulle kännas lika hemsk och då tänkte jag bara på honom. Som satt inlåst alldeles ensam.


Idag är Johan för mig bara en vilsen och rädd människa och jag tycker bara synd om honom, men jag sörjer inte längre. Han dricker fortfarande för mycket, tar fortfarande droger. Han har inte förändrats alls men jag har det och min syn på honom för alltid. När jag träffar Johan ser jag bara en väldigt liten kille och på grund av honom ändrades min syn på alkohol och droger drastiskt och då jag tog avstånd från allt som hade med det att göra. Idag känner jag inte lika starkt hat mot sådana som dricker och jag gör det själv i mellan åt, men droger kommer jag aldrig ha någon förståelse för. Det finns inget som gör så ont som när någon man tycker om skadar sig själv på det sättet och jag kommer aldrig ändra mig på den punkten.


När jag läste rubriken på den texten jag visade förut på sidan 4: då tänkte jag på min resa som jag vågade göra alldeles ensam. Jag orkade ta tag i mig själv efter olyckan, vågade veckla ut mina vingar och flyga iväg. Den i häftet är en helt annan slags olycka, men den gör säkert lika ont som min egen. Att jag vågade har jag mycket att tacka min familj och det förhållande som vi har tillvarandra för, som lett mig på vägen till att våga vara stark.


Grattis älskade p på fars dag!

Grattis pappa Jörgen för att

du agerar taxi åt både mig och min syster
ingen ledsamhet går förbi dig
du masserar fötterna så bra
du engagerar dig i våra intressen så mycket
du lappar ihop brustna hjärtan och svåra tankar
du fortfarande är tolv år i sinnet
du nått punkten då vi kan kalla dig gubbe utan att skämta
du aldrig låter mig åka sjäv hem på en buss efter salongberusning i stadens nattliv


Du är den finaste och absolut mest medmänskliga jag känner.
Vi älskar dig.




Mariette Hansson

Som jag förut nämt så tycker jag att årets idoler har varit de bästa hittils. Alla har en liten stjärna i sig av de som är kvar och det blir allt svårare att förstå att någon av dessa fina ska åka ut.

Mariette har alltid varit min personliga favorit som legat lite varmare i hjärtat så när hon hängde löst igår blev jag fullkomligt förtvivlad, som tur var åkte hon inte ut - men svenska folket, hur tänkte ni? 


Ta vara på varje ögonblick

Jag har lagat mat åt hela familjen och min syster har tagit på sig uppgiften att göra efterätt och sedan ska kvällen fortskrida tillsammans med min pojkvän. Egentligen var det meningen att jag skulle ha festat och gått på Club Milk som är i Skövde inatt, men min sinnesstämmning och alkohol är inte en passande kombination just nu. Så jag hoppas kvällen fortsätter med samma lugn, långa promenader, värmande kroppar och kyssar till oändlighet. Jag behöver verkligen få andas samma luft som någon som tycker om mig just nu, det har varit lite för lite kärlek och alldeles för mycket ont på en och samma vecka.

Ta hand om er ikväll och ta vara på varenda ögonblick.

Ingen hör hemma här mer än du

För er som tycker om mig och vill att jag ska vara väldigt lycklig resten av året borde köpa en sådan här fin present till mig. Jag hittade den (såklart) hos Sandra Beijer och blev lika förtjust som hon. Den heter No One Belongs Here More Than You eller på svenska Ingen hör hemma här mer än du.

Så ni som känner ett behov av att göra mig sådär lycklig, köp den! För er andra som vill läsa den själv eller vill kolla in fler av Miranda Julys olika verk, kan gå tillväga på det här viset.

Ni går in på hemsidan, www.mirandajuly.com och skriver i ett hemligt litet lösenord. Till exempel det här:

Där uppdaterar hon om saker i livet, för att köpa boken fortsätter ni genom att trycka på STORE.

Då kommer ni komma fram till en sida där ni kan välja olika verk som hon skrivit, väljer du No One Belongs Here More Than You kommer den här spisen upp. En helt knäpp och fin idé som får det att killa i magen.



(älskade, älskade vänner, mamma och pappa eller Prinsen - ett tips bara, gör mig lycklig)

Rikke Jörgensen

Rikke Jörgensen illustrerar någon slags popart blandad med screentryck, resultatet? Helt genialiskt. Här finns hans blogg och här får ni lite illustrationer som han skapat att mätta ögonen med.





Alla bilderna är tagna från Rikke Jörgensens blogg.


Det här skulle jag vilja.

En sådan ruskigt fin idé hittade jag hos Sandra Beijer. Frågor som ska besvaras med ett endaste ord.

Var i hela världen skulle du helst vilja befinna dig just nu?

Här.

Vem skulle du vara om du varit en helt annan person?
Lotta (på Bråkmakargatan.)

Vilken egenskap önskar du att du besatt?

Rädda brustna hjärtan.


I vilken färg är ditt drömhus målat i?
Vitt.

Vilket dubbelnamn skulle du ge dig själv om du var tvungen?
Lilla-My.

Vilket namn är det vackraste du vet?
Ronja.

Vilket är det bästa ordet som finns?
Åtrå.

Vad ser du som det största problemet vi har här i världen?
Egoism.

Vad är det viktigaste att du hinner göra innan du bara är stoft?
Älska.

Vilken saga är din absoluta favorit?

Lilla syster kanin.

Om du bara fick lov att äta en sak i resten av livet vad skulle du välja?
Tacos.

Om du bara fick lov att klä dig i en färg resten av livet vilken skulle du välja?
Mörklila.

Om du bara fick lov att lyssna på en enda låt i resten av ditt liv vilken skulle du välja?
Everybody got their something

Om du bara fick lov att se en enda film i resten av ditt liv vilken skulle du välja?

Finding Neverland.

Om du bara fick köpa ett enda ting till vad skulle du välja då?

Kattunge.

Vilket språk är det vackraste du vet?
Grekiska.

Vilket bok ligger på ditt nattduksbord just nu?
Skrivbok.

Vilken årstid tycker du allra bäst om?

Våren.

"doing-the-world-for-free"

Jag har hittat en helt fantastisk blogg som jag mer än gärna vill dela med mig av! Hela konceptet är "Doing-the-world-for-free" och innebär att två vänner ska åka runt i världen för 0 kr! De har ingenstans att bo, äta eller pengar att åka någonstans för men trots alla odds så har dem tagit sig ända till Paris, där de är just för stunden. Med bara hjälp ifrån oss. Ibland är mänskligheten helt fantastisk.

Klicka på bilden så kommer ni till deras äventyr.


DET HÄR GÖR JAG

Är: på min praktik och har precis kommit in från kylan efter en värmande intervju.
Kan: aldrig få nog av att kyssas och dansa.
Vill: leva så det riktigt gör ont i själen.
Får: ont i hjärtat av oskrivna tal och för mycket ansvarstagande.
Tycker: att det ska bli rikigt kul att åka och intervjua Zekes från Dansbandskampen.
Bor: tillsammans med lovefamily.
Gillar: att hångla och läsa.
Samlar på: texter som berör mig och breven från min vän.
Lyssnar just nu på: människor i telefoner och slammer från fikarummet.
Gör just nu: skriver en artikel och saknar värmen från någon annans kropp.
Läser just nu: bara körkortsteori som tar upp all min tid.
Vill flytta: till Skåne, Helsingborg med Prinsen.
Dricker: kaffe med mjölk.
Äter: nästan aldrig frukost på morgonen men tycker mycket om tacos.
Går: snart mig själv på nerverna.
Favoritfrisyr: en liten fläta i luggen och en Lilla-My tofs.
Tittar: ofta i smyg på Prinsen och förstår inte alls hur fin en människa kan vara.
Pratar: alldeles för fort tycker de flesta.

Nu har jag landat

Jag berättade om min tatueringidé för min syster och hon tyckte det lät som en bra idé. Så när jag gifter mig ska jag tatuera in ett ankare på handleden, för att citera "nu har jag landat".


Det är ren och skär eufori.

Som min syster beskrev Lars Winnerbäck igår: Ren och skär eufori.
När han sjunger, sjunger han bara för mig och hans sånger får mig bara att inse hur mycket man faktiskt kan dyrka en människa. Han är äkta och hans tacksamhet känns verkligen hela vägen bort till andra sidan av Stockholm.




Alla bilder är tagna av mig och är alltså copyright skyddade.


Nu är det äntligen lite vitt på gatorna i staden

När jag, fyrtio minuter efter skolan slut, skyndade ner för Helvetestrappan kände jag något kallt och kristallklart mot kinderna. Det var snön! Snön har anlänt till min lilla stad och hjärtat blev genast några heko lättare när jag sedan satte mig på bussen med rosröda kinder. Nu är det bara bakat för filmmys i soffkanten med varm choklad eller en bok. Det är just vad jag är på väg att göra nu, ta mig över till min finaste vän i grannskapet och se en film, värma fötterna under filtar men byta ut chokladen mot en kopp kaffe!

Resultatet


Världens vackraste lutfiye!


Ateljéfotografi i fotostudion

Ateljéporträtt i fotostudion tillsammans med mina härliga klasskamrater.


Det kan se ut så här.


Min hjälte och kärleksberörare

Jag håller på att göra mig iordning för att möta min stora syster över en fika, för att sedan gemensamt ta oss till Arenan och jag ska för andra gången se min hjälte i text spatsera upp på scenen. Inte nog med att han har eldhår och kan le med ögonen, jag älskar hans tatuering av ett ankare som pryder höger arm. En sådan skulle jag gärna vilja äga själv.


Lars Winnerbäck, du har varit saknad min vän.

Prinsen är här och räddar natten ifrån ensamhet

Nu kom Prinsen precis hit och ska spendera natten här. Så nu ska min kväll fortskrida i Scrubs och kyssar!



Vill du ha dina kort i en sådan här?

Jag och min fina vän Johanna har som projektarbete att skapa bussfickor att stoppa busskortet i. Skapa en egen design, en egen logotyp och marknadsföra vår produkt för senare försäljning. Är det något som kan vara intressant?


Jag har nämligen en sådan här fin plastficka att ha mina kort i. Kalasfin!


Ett hjärta fullt med sladdar och en fin skrivbok

Min skoldag blev väldigt lång och jag var steg innanför dörren tjugo i sex men hade då hunnit med att jobba på projektarbetet, som förövrigt är helt fantastiskt, och köpt en ny skrivbok. Jag är nämligen inte bara en läslus, jag älskar att skriva också och har redan fyllt en bok full med text och bild för att minnas senare i livet.


Jag köpte också ett hjärta som man snurrar upp alla sladdar på och min fina skrivbok.


RSS 2.0